Verloskundigenpraktijk Stadshagen ZwollePraktijk

echo's in Stadshagen Zwolle

Zwanger in Stadshagen of Diezerpoort (Zwolle)!

Verloskundigenpraktijk Stadshagen is een knusse praktijk in de wijk Stadshagen en Diezerpoort (Zwolle). De praktijk bestaat uit  vaste en ervaren verloskundigen: Irma van der Meer en Jentje Kuiper, ondersteund door verloskundig team met Truus Strijker, Kalinka van Vehmendahl, Nel Hagen en Aida Martin. Wij zijn een warme, moderne, kleinschalige en persoonlijke verloskundigenpraktijk in Stadshagen, Diezerpoort, Zwolle en omgeving, waarbij kwaliteit van zorg voorop staat. Als praktijk bieden wij unieke diensten aan die ons onderscheiden van de andere verloskundigenpraktijken in Zwolle. Zo hebben wij direct contact met een kraamzorg organisatie, bieden wij op de praktijk in Stadshagen pretecho’s aan (geslachtsbepaling, 3D-4D echo’s) en hebben wij een eigen lactatiekundige binnen de praktijk.

Tijdens de zwangerschap kom je naar de praktijk  aan de Geert Grootestraat 7  of Sportlaan 2 te Zwolle. Een zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Er gaat veel veranderen lichamelijk maar ook emotioneel. Goede begeleiding is dan belangrijk. Begeleiding met persoonlijke zorg en aandacht!

Verloskundigenpraktijk Stadshagen in Zwolle staat voor warme, kleinschalige, professionele en persoonlijke zorg aan aanstaande ouders tijdens één van de mooiste periodes in hun leven. Wij bieden op een verantwoordelijke en efficiënte wijze, professionele verloskundige zorg, die gericht is op de individuele wensen en behoefte van jou en je partner.

Over ons

De praktijk bestaat uit verloskundigen die de liefde en passie voor het vak delen. Betrokkenheid en persoonlijke begeleiding is nodig voor wederzijds vertrouwen. In goede samenwerking met andere disciplines, vormen wij een sterke schakel in de ketenzorg in Zwolle in de eerste duizend dagen van uw kind.

Ons werkgebied omvat Stadshagen, Diezerpoort, Zwolle, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Heino en in overleg ook omliggende plaatsen.

Wil je je aanmelden bij onze verloskundigenpraktijk in Stadshagen of Diezerpoort, of heb je vragen? Neem dan telefonisch contact op of gebruik onderstaande aanmeld formulier. Je kunt ons ook volgen op facebook.

 

Schrijf je direct in

Over de Geboorte in Stadshagen

 • Visie

  ONS DOEL: PERSOONLIJKE, KLEINSCHALIGE EN DESKUNDIGE ZORG BIEDEN, ZODAT JE MET EEN GOED GEVOEL KUNNEN TERUG KIJKEN OP DEZE ZEER BIJZONDERE PERIODE IN JULLIE LEVEN!

  Zwanger worden, zwanger zijn, bevallen, ouders worden, zijn indrukwekkende gebeurtenissen in het leven die je eens of enkele keren mee gaat maken. Als verloskundigen van Stadshagen en Diezerpoort willen wij jullie tijdens deze bijzondere periode zorg op maat bieden met een warme en persoonlijke begeleiding. Wat inhoud dat je drie verloskundige tegenkomt tijdens de begeleiding van je zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

  Persoonlijke zorg, warmte, kleinschaligheid, betrokkenheid en kwaliteit van zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraamperiode staat bij verloskundigenpraktijk Stadshagen in Zwolle voorop. Wij vertrouwen in de (beval)kracht van vrouwen en verstrek graag het vertrouwen van de zwangere tijdens de zwangerschap, bevalling en in de kraamperiode. Hierbij vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de zwangere en haar partner, zodat zij hun zwangerschap, bevallen en kraamperiode op een manier beleven die bij hun past. Wij vinden het belangrijk dat jullie je gehoord voelen en inspraak hebben in het hele proces. Samen zorgen we ervoor dat deze zeer bijzondere periode een onvergetelijke ervaring voor jullie wordt.

  Tijdens de controles nemen wij graag de ruimte en tijd voor jullie en ook jullie eventueel oudere kinderen of nieuwsgierige familie en vrienden zijn van harte welkom.

  Verloskundigenpraktijk Stadshagen in Zwolle, bied verloskundige zorg aan vrouwen die wonen in Stadshagen, Diezerpoort en alle overie woonwijken van Zwolle. Woon je buiten dit gebied en wil je bij de verloskundigen van Stadshagen en Diezerpoort onder zorg neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Telefoonnummer 06-31271366 bij geen gehoor 06-55776310

 • Studenten

  Student

  Verloskundigenpraktijk Stadshagen in Zwolle begeleidt wel eens studenten van de Verloskunde Academie. Wij vinden het erg belangrijk dat wij onze kennis kunnen overdragen en dat ook de volgende generatie kan vertrouwen op goede verloskundigen.

  De student loopt altijd mee met de verloskundige. Je kan haar tegen komen tijdens het spreekuur, maar ook tijdens de bevalling of bij een kraamvisite. In het begin zal zij voornamelijk observeren en leren. Later zal zij ook, onder onze begeleiding, enkele handelingen verrichten.

  Heb je vragen over de aanwezigheid van een student bij jouw afspraken? Of over de handelingen die zij eventueel gaat verrichten? Neem gerust contact met ons op.

  Bij komst van een student komt dit ruim van te voren op de website te staan en zal de student zich ook persoonlijk voorstellen met een foto.
  ____________________________________________________________________________

  Verloskundige in opleiding

  Momenteel hebben wij geen student die mee loopt in de praktijk

 • Werkwijze

  Onze werkwijze

  Verloskundigenpraktijk Stadshagen in Zwolle bied verloskundige zorg op maat aan vrouwen die wonen in Stadshagen, Diezerpoort (Zwolle) en omgeving. De zwangerschapscontroles vinden plaats op de praktijk. Als verloskundige van Stadshagen en Diezerpoort zijn wij actief vanaf de allereerste gedachte dat jullie een kinderwens hebben tot en met het krijgen van een kind. Irma, Chantal en Fennelien, begeleiden jullie tijdens de kinderwens periode, de zwangerschap, bevalling en ook komen wij de eerste week naar de geboorte om de dag bij jullie langs om te kijken hoe de kraamweek verloopt. 6 weken naar de bevalling hebben jullie de gelegenheid om op nacontrole te komen. Dit is erg leuk omdat Irma, Chantal en Fennelien jullie dan nog even zien en wij alles nog kunnen nabespreken.

  Bij verloskundigenpraktijk Stadshagen in Zwolle kun je dus terecht voor alles wat in verband staat met kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraamperiode, tevens geven wij advies over anticonceptie. Je kunt bij ons ook te recht voor het voorschrijven, plaatsen en verwijderen van anticonceptie.

  Tijdens de zwangerschap kunnen er echo’s op de praktijk gemaakt worden. Je hoeft dan alleen nog de deur uit voor echo’s die betrekking hebben op prenatale screening (combinatietest en 20 weken echo). Voor een kinderwens is er een speciaal spreekuur. Door het invullen van de zwanger wijzer kunnen wij jullie goede adviezen geven om zo gezond mogelijk aan en zwangerschap te beginnen. Tijdens het kinderwens spreekuur kun je al je vragen stellen. Voor de zwangerschap en bevalling zijn er allerlei vormen van begeleiding en zorg. Dit is grotendeels in samenspraak met jullie. Zo kun je kiezen om extra prenatale onderzoeken te laten doen tijdens de zwangerschap die hierboven al even genoemd zijn (combinatietest, NIPT en de 20 weken echo). Of misschien wil je wel heel graag in bad bevallen. Dit zijn wensen en mogelijkheden die de verloskundige van Stadshagen en Diezerpoort met jullie tijdens de zwangerschap bespreken. Er is dus heel veel in overleg mogelijk.

  Wij bieden zorg op maat rondom de periode van het krijgen van jullie baby. Irma, Chantal en Fennelien vinden het belangrijk dat de ouders en de verloskundige een gelijkwaardige relatie hebben. Als toekomstige ouders heb jullie vast een idee hoe jullie graag de begeleiding zien omtrent zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Zo niet, probeer eens te bedenken wat je van de verloskundige nodig hebt om een goede zwangerschap, bevalling en kraamperiode tegemoet te gaan. Wat zijn jullie verwachtingen en wensen? Als verloskundige hebben wij de kennis, vaardigheden en ervaringen in huis om jullie goede adviezen te geven tijdens boven genoemde periode. Op deze manier hopen wij naar tevredenheid te begeleiden tijdens de zwangerschap tot aan de geboorte van jullie kind en de periode erna. Ook als het toch anders loopt dan verwacht.

  Verloskundigenpraktijk Stadshagen in Zwolle houd zich intensief bezig met:

  - Advisering rond kinderwens
  - Zorg tijdens de zwangerschap en bevalling
  - Informatieavonden over de bevalling en de kraamtijd
  - Eén-op-één begeleiding tijdens de bevalling
  - Controles en ondersteuning in de kraamperiode
  - Advisering rondom borstvoeding of flesvoeding
  - Begeleiding bij een eventuele miskraam
  - Advisering over anticonceptie
  - Het voorschrijven en plaatsen van anticonceptie
  - Nacontrole in de 6e week na de bevalling
  - Echoscopie (vroege zwangerschap, bloedverlies, termijn, groei en ligging, niet medische echo's pretecho's: geslachtsbepaling 3en 3D-4D echo's)
  - Als verloskundige gaan wij met regelmaat naar bij en na scholingen, Irma, Chantal en Fennelien staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundige

  Wij leveren deze zorg tijdens het spreekuur die naar wens kan worden ingevuld en hebben naast het spreekuur dienst. Wat betekend dat wij 7 dagen in de week 24 uur per dag beschikbaar en bereikbaar zijn. Wij hebben spreekuur tijdens onze dienst. Het kan dus voorkomen dat wij gebeld word voor een bevalling en we onze geplande afspraak moeten verzetten. Dit kan soms lastig zijn, maar we probeer jullie dan de zelfde dag of de dag erna te bellen voor een nieuwe afspraak.

 • Klachtenregeling

  Heb je een klacht?

  Verloskundigenpraktijk Stadshagen in Zwolle vind het erg vervelend als je tegen iets aan loopt wat in jouw ogen niet goed is verlopen.  Wanneer je een klacht of opmerking hebt over de door ons verleende verloskundige zorg of over de bejegening voel je dan vrij om dit met de verloskundige van Stadshagen en Diezerpoort in Zwolle te bespreken. Door met elkaar in gesprek te gaan kunnen we hopelijk het probleem bespreekbaar maken en oplossen. Wanneer een gesprek niet mogelijk is of wanneer een gesprek niet tot een oplossing leidt. Kun je de klacht ook voorleggen aan de klachtencommissie van de verloskundige beroepsorganisatie K.N.O.V. 

  Elke zorgaanbieder moet zijn aangesloten bij een klachtenfunctionaris. Verloskundigenpraktijk Stadshagen in Zwolle heeft een abonnement bij het CBKZ(Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Dit is de klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen om een oplossing te vinden waar iedereen tevreden over is. Ook kan hij de cliënt informeren over de verschillende mogelijkheden om een klacht in te dienen.

  Contact

  Klachtencommissie KNOV
  Postbus 2001
  3500 GA Utrecht
  Telefoon 073 – 689 18 90