Verloskundigenpraktijk Stadshagen ZwolleAnticonceptie

Anticonceptie Stadshagen Zwolle

Je wilt niet meer zwanger worden!

Verloskundigenpraktijk Stadshagen (Zwolle) is gespecialiseerd in het adviseren, voorschrijven en plaatsen van anticonceptie. Vier weken na de bevalling kan er een eisprong optreden. Vanaf dat moment kan je weer zwanger worden. Willen jullie je graag beschermen tegen een nieuwe zwangerschap, of is er geen kinderwens meer, dan kan je kiezen voor anticonceptie. Er zijn verschillende anticonceptiemethoden. Tijdens de laatste kraambedcontrole thuis en bij een evt. nacontrole geven de verloskundigen van Stadshagen en Diezerpoort (Zwolle) hier voorlichting en counseling over om te kijken welk middel het beste bij jullie past.

Mocht je zelf willen uitzoeken welke anticonceptie jouw voorkeur heeft, kijk dan op anticonceptie.nl of anticonceptiekompas.nl. Ook kun je met je huisarts bespreken welke anticonceptie je gaat gebruiken.

 

Schrijf je direct in

 • Oraal

  Orale anticonceptie

  Bij gezonde vrouwen met een ongecompliceerde voorgeschiedenis kan Verloskundigenpraktijk Stadshagen (Zwolle) desgewenst orale anticonceptie voorschrijven. Dit kan na de bevalling, maar ook als je nog nooit zwanger bent geweest. Je kan dan bij ons op de praktijk in Stadshagen of Diezerpoort een afspraak plannen. Verloskundigenpraktijk Stadshagen (Zwolle) plant in dit laatste geval eerst een anticonceptieconsult, om je medische voorgeschiedenis door te nemen. Bij pas bevallen vrouwen bespreken wij de anticonceptie in het kraambed en bij de nacontrole (6 weken na de bevalling).

  Indien je na je bevalling of na het anticonceptieconsult kiest voor orale anticonceptie kan Verloskundigenpraktijk Stadshagen (Zwolle) het recept voorschrijven. Daarnaast blijven wij beschikbaar voor vragen. Als je problemen mocht hebben na het starten met de anticonceptie kan je contact opnemen op de diensttelefoon (06-31271366). De verloskundige van Stadshagen en Diezerpoort stellen je huisarts op de hoogte van het consult en je gekozen anticonceptiemethode.

 • Spiraaltje

  Spiraaltje

  Binnen Verloskundigenpraktijk Stadshagen (Zwolle) is Chantal bevoegd om spiralen te plaatsen. Dit geldt zowel voor de koperspiraal als de Mirena spiraal. Ook wanneer je niet bij onze praktijk onder controle bent geweest of wanneer je nog nooit zwanger bent geweest, kun je bij Verloskundigenpraktijk Stadshagen (Zwolle) terecht voor het plaatsen van een spiraal. Vanaf 10 tot 12 weken na de bevalling kan een spiraal worden geplaatst. Dan zijn de baarmoedermond en de baarmoeder weer terug in de oude staat. Na een keizersnede is dit na 12 weken. Wanneer je nog nooit bevallen bent, wordt de spiraal bij voorkeur binnen 7 dagen na de eerste dag van je menstruatie geplaatst. Je baarmoederhals is dan iets geopend, hetgeen het plaatsen vergemakkelijkt.

 • Verwijderen spiraal

  Verwijderen spiraal

  Indien je de spiraal wil laten verwijderen omdat je zwanger wil worden, ben je na verwijdering direct vruchtbaar. Ook voor het verwijderen van een spiraal kun je terecht bij Verloskundigenpraktijk Stadshagen (Zwolle). Verloskundigenpraktijk Stadshagen (Zwolle) kan ook vervanging van een oude spiraal voor een nieuwe spiraal verzorgen. Een mirena spiraal dient na 8 jaar vervangen te worden. Met een koperhoudend spiraal ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap. T-Safe is het meest gebruikte koperhoudende spiraal in Nederland en dient na 10 jaar vervangen te worden. Alle andere soorten koperspiralen dienen na 5 jaar vervangen te worden.

 • Tarieven

  Tarvieven

  De kosten van deze zorg worden nog niet standaard vergoed door iedere zorgverzekeraar. Indien je zorgverzekeraar de kosten niet vergoed maken de verloskundige van Stadshagen en Diezerpoort (Zwolle) een factuur op welke je zelf contant of per pin moet betalen na de behandeling. Je kunt bij jouw zorgverzekering navragen of je deze rekening bij hen in kan indienen.

  - Anticonceptieconsult 30 min €74,66
  - Plaatsing spiraal* €74,66
  - Spiraal verwijderen €74,66

  * Het tarief voor een spiraalplaatsing is gebaseerd op het tarief van de huisartsen. Echter krijg je bij ons in de praktijk nog een echocontrole en een evaluatiegesprek 6 weken na plaatsing hoe de spiraal bevalt en of er nog klachten en vragen zijn.