Verloskundigenpraktijk Stadshagen Zwolle

Na de kraamweek

Centrum voor Jeugd en Gezin

De zorg voor de pasgeborene wordt na de eerste week overgedragen aan het Centrum voor Jeugd en Gezin. De verpleegkundige van het consultatiebureau komt twee weken na de bevalling thuis langs voor de intake.

Anticonceptie

Twee weken na de bevalling kan je weer vruchtbaar zijn. Er zijn verschillende soorten anticonceptie. Op www.anticonceptievoorjou.nl kun je bekijken welke vorm van anticonceptie bij jouw situatie past. Bij verloskundigenpraktijk de Geboorte kun je ook terecht voor het voorschrijven en evt. plaatsen van een spiraal. Het spiraaltje kan 10 weken na de bevalling geplaatst worden.

Nacontrole

Ongeveer 6 weken na de bevalling kan je langskomen voor de nacontrole. Dit is niet verplicht. Als je nog klachten hebt is het zeker raadzaam om een afspraak te maken. Bovendien vind ik het erg leuk om jou en de baby nog eens terug te zien. Tijdens de nacontrole wordt het verloop van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed, het lichamelijk herstel en het moederschap besproken. Natuurlijk is er ruimte voor het stellen van vragen. Op indicatie wordt je bloeddruk gemeten of wordt je ijzergehalte bepaald. Verder krijg je advies over een eventuele volgende zwangerschap en wordt de mogelijkheid van anticonceptie besproken.

Mamacafé HeinoNa de kraamweek

Mamacafés zijn ontmoetingsplekken voor (aanstaande) ouders/verzorgers en hun kinderen. Hier kun je laagdrempelig andere ouders ontmoeten. Enerzijds voor het contact en de gezelligheid, anderzijds omdat je graag ervaringen wilt delen en advies wilt krijgen van andere moeders hoe zij dat doen met slapen, voeden, verzorgen etc.

Tijdens een mamacafé Heino kun je genieten van een lekkere kop koffie of thee terwijl je kletst met  andere ouders, de verloskundige of babycoach. Daarnaast vormt het mamacafé altijd een plek om je kleintje te kunnen voeden en/of verschonen. Voor de kinderen biedt het Mama Café een veilige speelplek met speelgoed, speelkleden en anderen kinderen om mee te spelen. Er is een weegschaal op de praktijk, dus voel je vrij om je kleintje te wegen.

Het mamacafé word elke tweede woensdag van de maand georganiseerd van 10 uur tot 11.30 uur, bij verloskundigenpraktijk de Geboorte, Zwolseweg 4 8144 SC te Heino.

Bekijk hier de Facebookpagina voor meer informatie.