Verloskundigenpraktijk Stadshagen ZwolleNa de kraamweek

Centrum voor Jeugd en Gezin

De zorg voor de pasgeborene wordt na de eerste week overgedragen aan het Centrum voor Jeugd en Gezin. De verpleegkundige van het consultatiebureau/ de GGD, komt twee weken na de bevalling thuis langs voor de intake.

Anticonceptie

Twee weken na de bevalling kan je weer vruchtbaar zijn. Er zijn verschillende soorten anticonceptie. Op www.anticonceptievoorjou.nl kun je bekijken welke vorm van anticonceptie bij jouw situatie past. Bij verloskundigenpraktijk Stadshagen kun je ook terecht voor het voorschrijven en evt. plaatsen van een spiraal. Het spiraaltje kan 10 tot 12 weken na de bevalling geplaatst worden.

Nacontrole

Ongeveer 6 weken na de bevalling kan je langskomen voor de nacontrole. Dit is niet verplicht. Als je nog klachten hebt is het zeker raadzaam om een afspraak te maken. Bovendien vind ik het erg leuk om jou en de baby nog eens terug te zien. Tijdens de nacontrole wordt het verloop van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed, het lichamelijk herstel en het moederschap besproken. Natuurlijk is er ruimte voor het stellen van vragen. Op indicatie wordt je bloeddruk gemeten of wordt je ijzergehalte bepaald. Verder krijg je advies over een eventuele volgende zwangerschap en wordt de mogelijkheid van anticonceptie besproken.