Verloskundigenpraktijk Stadshagen ZwolleCursussen

Om je voor te bereiden je  op de bevalling of op het geven van borstvoeding, zijn er diverse cursussen. De keuze om er een te volgen is heel persoonlijke. Je kan alleen gaan of samen met je partner een cursus volgen. Er zijn verschillende cursussen mogelijk, zowel life als online. Bij de meeste cursussen hebben ze één partner avond, zodat je partner ook één mee kan. Sommige cursussen kun je geheel samen met je partner doen. Zie onderstaande lijst welke cursussen er beschikbaar zijn in de regio.

Borstvoeding

Dit is een cursus om je tijdens de zwangerschap al voor te bereiden op het geven van borstvoeding.

Hypnobirthing

Hypnobirthing is niet alleen een techniek, maar ook een filosofie!
Namelijk dat het lichaam van een gezonde vrouw, die zwanger is van een gezond kindje  in staat is om haar baby op een veilige, natuurlijke, kalme en prettige manier geboren te laten worden. Bij de cursus HypnoBirthing leer je juist om die beperkende gedachten, angsten en teleurstellende ervaringen uit het verleden los te laten en in te ruilen voor positieve gedachten. Daarbij leer je hoe fantastisch mooi het vrouwelijk lichaam is gemaakt om een kindje te baren en daardoor leer je je lijf te vertrouwen. Door middel van visualisaties, affirmaties, ontspannings- en ademhalingsoefeningen die je in de cursus leert kunnen jullie je samen optimaal voorbereiden op de geboorte van jullie kindje.

Haptonomie

Haptonomie is de wetenschap van de tast en het gevoel. Er wordt geprobeerd om contact te leggen met de kindje. Tevens worden er ademhalingsoefeningen geoefend. Bij voorkeur word deze cursus gegeven aan jou en je partner samen.

Mama2B

Mama2b geeft je eerlijke, eigentijdse en hippe informatie over de zwangerschap, bevalling, kraamtijd en over de eerste tijd met je kindje(s)!

Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is een therapie die mensen bewust maakt van hun houding en manier van bewegen. De oefeningen die je bij mensendieck leert kunnen ondersteunen bij klachten die voortvloeien uit een te belastende houding of manier van bewegen.

Mom in Balance

Mom in Balance is actief bewegen volgens een speciaal opgezet programma in samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten. Er is een wekelijkse buitentraining op elk sportniveau onder professionele begeleiding.

Pilates

Tijdens pilates wordt er aandacht besteed aan het creëren van een goede stabilisatie van de rug en het ontwikkelen van een goede controle over de dieper liggende buikspieren. Zo kunnen veel zwangerschap kwalen voorkomen en verlicht worden. Tijdens pilates wordt er ook gericht aandacht besteed aan de ademhaling, balans en coördinatie, de ademhaling speelt straks bij de bevalling een belangrijke rol. Een natuurlijke ademhaling zorgt voor rust, concentratie en helpt jou de weeën goed op te vangen Verder richt de cursus zich op tillen, draaien, bukken tijdens je dagelijkse bezigheden. Juiste voedingshouding, opvangen van je weeën en het leren omgaan met pijn.

Samen bevallen

Tijdens de cursus samen bevallen wordt er uitgebreid informatie gegeven en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. De cursus richt zich ook op de ondersteunende rol van de partner, zodat hij actief betrokken kan zijn bij jullie bevalling.

Yoga

De nadruk van Yoga ligt met name op de ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Deze kun je gebruiken tijdens de bevalling. Je leert bewust contact te maken met je kindje. Verder maak je kennis met het aanleren van de juiste houding bij het liggen, staan en zitten ook worden er verschillende houdingen aangeleerd die je kan toepassen tijdens de baring (baringshoudingen).

Zwanger en fit

Voorlichting over zwangerschap en bevalling in combinatie met bewegen en oefeningen.

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is een natuurlijke geneeswijze die zich richt om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren. Uitgangspunt is dat er zich op de voeten zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels van het lichaam. Massage van deze zones stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam en bevordert de balans tussen lichaam en geest.

Zwemmen

Bewegen in het water is de manier om veilig in conditie te blijven tijdens de zwangerschap. Ook is dit erg goed voor je bekken. Je maakt vaak andere bewegingen in het water. Je kan in het water bewegen zonder je buik, gewrichten en spieren te belasten. Naast lichte oefeningen leer je diverse ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Cesar

Tijdens de zwangerschap veranderen het gewicht, je houding en worden de gewrichten beweeglijker onder invloed van hormonen. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Als blijkt dat jou spierkracht onvoldoende in staat is om voldoende steun te geven aan het veranderende lichaam, of als je beweging en houdingsgewoonten niet optimaal zijn, kan dit de oorzaak voor klachten zijn. Het bewegen gaat klachten geven, voor je het weet ga je minder bewegen en doen er steeds meer dagelijkse bewegingen pijn en/of gaan lastig. Je komt in een neergaande spiraal. Gelukkig kun je ook tijdens de zwangerschap hier iets aan doen, om dit te verhelpen en te voorkomen. Een oefentherapeut Cesar zal tijdens de begeleiding altijd streven naar een goede balans tussen belastbaarheid en belasting.

EHBO-cursus

Bij de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via deze snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus!