Verloskundigenpraktijk Stadshagen Zwolle

Werkwijze

Verloskundigenpraktijk de Geboorte in stadshagen (Zwolle) bied verloskundige zorg op maat aan vrouwen die wonen in Stadshagen (Zwolle) en omgeving. De zwangerschapscontroles vinden plaats op de praktijk. Als verloskundige van Stadshagen zijn wij actief vanaf de allereerste gedachte dat jullie een kinderwens hebben tot en met het krijgen van een kind. Chantal en Leonie begeleiden jullie tijdens de kinderwens periode, de zwangerschap, bevalling en ook komen wij de eerste week naar de geboorte om de dag bij jullie langs om te kijken hoe de kraamweek verloopt. 6 weken naar de bevalling hebben jullie de gelegenheid om op nacontrole te komen. Dit is erg leuk omdat Chantal en Leonie jullie dan nog even zien en wij alles nog kunnen nabespreken.

Bij verloskundigenpraktijk de Geboorte in stadshagen (Zwolle) kun je dus terecht voor alles wat in verband staat met kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraamperiode, tevens geven wij advies over anticonceptie. Je kunt bij ons ook te recht voor het voorschrijven, plaatsen en verwijderen van anticonceptie.

Tijdens de zwangerschap kunnen er echo’s op de praktijk gemaakt worden. Je hoeft dan alleen nog de deur uit voor echo’s die betrekking hebben op prenatale screening (combinatietest en 20 weken echo). Voor een kinderwens is er een speciaal spreekuur. Door het invullen van de zwanger wijzer kunnen wij jullie goede adviezen geven om zo gezond mogelijk aan en zwangerschap te beginnen. Tijdens het kinderwens spreekuur kun je al je vragen stellen. Voor de zwangerschap en bevalling zijn er allerlei vormen van begeleiding en zorg. Dit is grotendeels in samenspraak met jullie. Zo kun je kiezen om extra prenatale onderzoeken te laten doen tijdens de zwangerschap die hierboven al even genoemd zijn (combinatietest, NIPT en de 20 weken echo). Of misschien wil je wel heel graag in bad bevallen. Dit zijn wensen en mogelijkheden die de verloskundige van Stadshagen met jullie tijdens de zwangerschap bespreken. Er is dus heel veel in overleg mogelijk.

Wij bieden zorg op maat rondom de periode van het krijgen van jullie baby. Chantal en Leonie vinden het belangrijk dat de ouders en de verloskundige een gelijkwaardige relatie hebben. Als toekomstige ouders heb jullie vast een idee hoe jullie graag de begeleiding zien omtrent zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Zo niet, probeer eens te bedenken wat je van de verloskundige nodig hebt om een goede zwangerschap, bevalling en kraamperiode tegemoet te gaan. Wat zijn jullie verwachtingen en wensen? Als verloskundige hebben wij de kennis, vaardigheden en ervaringen in huis om jullie goede adviezen te geven tijdens boven genoemde periode. Op deze manier hopen wij naar tevredenheid te begeleiden tijdens de zwangerschap tot aan de geboorte van jullie kind en de periode erna. Ook als het toch anders loopt dan verwacht.

Verloskundigenpraktijk de Geboorte in Stadshagen (Zwolle) houd zich intensief bezig met:

 • Advisering rond kinderwens
 • Zorg tijdens de zwangerschap en bevalling
 • Informatieavonden over de bevalling en de kraamtijd
 • Eén-op-één begeleiding tijdens de bevalling
 • Controles en ondersteuning in de kraamperiode
 • Advisering rondom borstvoeding of flesvoeding
 • Begeleiding bij een eventuele miskraam
 • Advisering over anticonceptie
 • Het voorschrijven en plaatsen van anticonceptie
 • Nacontrole in de 6e week na de bevalling
 • Echoscopie (vroege zwangerschap, bloedverlies, termijn, groei en ligging)
 • Als verloskundige gaan wij met regelmaat naar bij en na scholingen, Chantal en Leonie staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundige

Wij leveren deze zorg tijdens het spreekuur die naar wens kan worden ingevuld en hebben naast het spreekuur dienst. Wat betekend dat wij 7 dagen in de week 24 uur per dag beschikbaar en bereikbaar zijn. Wij hebben spreekuur tijdens onze dienst. Het kan dus voorkomen dat wij gebeld word voor een bevalling en we onze geplande afspraak moeten verzetten. Dit kan soms lastig zijn, maar we probeer jullie dan de zelfde dag of de dag erna te bellen voor een nieuwe afspraak.